activiteiten.

Lees meer

Blijf je graag op de hoogte van alle updates over onze activiteiten? Abonneer je op onze nieuwsbrief. 

1. webinars. 

Kruit organiseert doorheen het jaar verschillende gratis webinars rond uiteenlopende thema’s die aansluiten bij wereldburgerschapseducatie. Via onze website en nieuwsmailing houden we jullie op de hoogte van webinars in de toekomst.

Afgelopen webinars:

–  Webinar 21/04/2020: ‘Hoe maak je de maatschappelijke impact van jouw project zichtbaar?’ met Tomas De Groote. Herbekijk de webinar en download alle gerelateerde documenten hier.

– Webinar 07/05/2020: ‘Why education and global competence will be key for the success of the SDGs‘ met Dirk Van Damme. Herbekijk de webinar via www.globaleducation.be/webinar

– Webinar 23/06/2020: ‘Wereldburgerschapseducatie als hefboom voor onderwijs van de toekomst’ met Jan van Ongevalle en Heidi Knipprath (HIVA – KU Leuven). Herbekijk de webinar en download de ppt hier.

2. uitwisselingsmomenten. 

Kruit organiseert minimum 3 keer per jaar een uitwisselingsmoment over uiteenlopende thema’s verbonden aan wereldburgerschapseducatie. Deze uitwisselingsmomenten zijn bedoeld voor alle onderwijsactoren betrokken bij wereldburgerschapseducatie.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de volgende uitwisselingsmomenten.

3. partnerschapsprojecten.

Kruit initieert tijdens het schooljaar 2019-2020 een aantal gerichte onderwijsprojecten in samenwerking met diverse partners. Deze projecten hebben als doel de kwaliteit van wereldburgerschapseducatie in het onderwijs te versterken, synergie en uitwisseling te bewerkstelligen en innovatie te stimuleren.

4. KlasCement voor wereldburgers.

Op de projectpagina van Kruit | Kleur Bekennen vind je allerhande leermiddelen rond wereldburgerschap. Je kan er onder meer selecteren op lesmaterialen, activiteiten en vormingen. Daarnaast plaatsen we regelmatig nieuwe actuele thema’s in de kijker.

5. Brussels 2020 international conference.

Kruit organiseert, in samenwerking met Annoncer La Couleur en GENE – Global Education Network Europe, op 7 mei 2020 te Brussel een internationale conferentie rond wereldburgerschapseducatie. Het programma zal bestaan uit keynotes en interactieve workshops van internationale en nationale gasten. Binnenkort meer!

6. Andere evenementen.

Teach Up! 2030 Inspiratiedag

Teach Up! 2030 is een inspiratiedag voor duurzame wereldburgers op school. Teach Up! 2030 inspireert om op school aan de slag te gaan met duurzame en mondiale thema’s. De inspiratiedag op 12 maart 2020 te Brussel richt zich dan ook voornamelijk naar leerkrachten, educatief personeel en educatieve aanbieders. De SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties vormen de inhoudelijke leidraad. Teach Up! 2030 wordt georganiseerd door Kruit, MOS en 11.11.11. Binnenkort meer!