activiteiten.

Lees meer

Blijf je graag op de hoogte van alle updates over onze activiteiten? Abonneer je op onze nieuwsbrief. 

1. uitwisselingsmomenten. 

Kruit organiseert minimum 3 keer per jaar een uitwisselingsmoment over uiteenlopende thema’s verbonden aan wereldburgerschapseducatie. Deze uitwisselingsmomenten zijn bedoeld voor alle onderwijsactoren betrokken bij wereldburgerschapseducatie.

Het laatste uitwisselingsmoment vond plaats op maandag 07 oktober 2019 met de internationale gast Deepak Ramola van het Project Fuel. Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de volgende uitwisselingsmomenten.

2. partnerschapsprojecten.

Kruit initieert tijdens het schooljaar 2019-2020 een aantal gerichte onderwijsprojecten in samenwerking met diverse partners. Deze projecten hebben als doel de kwaliteit van wereldburgerschapseducatie in het onderwijs te versterken, synergie en uitwisseling te bewerkstelligen en innovatie te stimuleren.

3. klascement voor wereldburgers.

Op de projectpagina van Kruit | Kleur Bekennen vind je allerhande leermiddelen rond wereldburgerschap. Je kan er onder meer selecteren op lesmaterialen, activiteiten en vormingen. Daarnaast plaatsen we regelmatig nieuwe actuele thema’s in de kijker.

4. Brussels 2020 international conference.

Kruit organiseert, in samenwerking met Annoncer La Couleur en GENE – Global Education Network Europe, op 7 mei 2020 te Brussel een internationale conferentie rond wereldburgerschapseducatie. Het programma zal bestaan uit keynotes en interactieve workshops van internationale en nationale gasten. Binnenkort meer!

5. Andere evenementen.

Kruit invites op EDUC Days

Kruit lanceert tijdens de EDUC Days op 21, 22 en 23 november ‘Kruit invites’: een lezingenreeks waarbij vier bekende Vlaamse pioniers vanuit hun eigen expertiseveld het belang van wereldburgerschapsthema’s in het onderwijs benadrukken. Zij focussen zich op diversiteit, inclusiviteit, identiteit en klimaatverandering. Op het programma:
– Kruit Invites Yasmien Naciri | donderdag 21 november
Kruit Invites Arnoud Raskin | donderdag 21 november
Kruit Invites Dalilla Hermans | vrijdag 22 november
Kruit Invites Nic Balthazar | zaterdag 23 november

Forumdag Herinneringseducatie en wereldburgerschap

Kruit en het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie organiseerden op 7 november 2019 een forumdag over herinneringseducatie en wereldburgerschapseducatie in de nieuwe eindtermen voor de eerste graad secundair onderwijs (A- en B-stroom).

Teach Up! 2030 Inspiratiedag

Teach Up! 2030 is een inspiratiedag voor duurzame wereldburgers op school. Teach Up! 2030 inspireert om op school aan de slag te gaan met duurzame en mondiale thema’s. De inspiratiedag op 12 maart 2020 te Brussel richt zich dan ook voornamelijk naar leerkrachten, educatief personeel en educatieve aanbieders. De SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties vormen de inhoudelijke leidraad. Teach Up! 2030 wordt georganiseerd door Kruit, MOS en 11.11.11. Binnenkort meer!