Illustratie: Gisèle Simon

Terug naar onderzoek

Wereldburgerschapseducatie betekent meer dan het bijbrengen van kennis over de wereld. Het gaat ook over het bevorderen van waarden en het stimuleren van engagement voor een betere mondiale samenleving.

Om te begrijpen wat jongeren vandaag beweegt, liet Kruit in het schooljaar 2020-2021 een peiling uitvoeren door onderzoeksbureau Dedicated. Meer dan 500 Nederlandstalige jongeren tussen 14 en 19 jaar namen deel aan deze online enquête. Ze gaven aan welke waarden ze belangrijk vinden, hoe ze over globale uitdagingen denken en hoe ze hierin engagement opnemen.

De peiling volgt op een eerdere studie van Kruit’s Franstalige evenknie Annoncer la Couleur. Samen vormen we het kenniscentrum voor wereldburgerschapseducatie binnen Enabel. Deze resultaten zijn ook de basis voor een kwalitatief vervolgonderzoek naar het engagement van Belgische jongeren, waarvan de resultaten eind 2021 worden verwacht.

[pdfjs-viewer url=https://wijzijnkruit.be/wp-content/uploads/2021/05/Infografie-2021-.pdf viewer_width=600px viewer_height=700px fullscreen=true download=true print=true]